آئیننامه برنامههای موسیقایی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور در یک مقدمه، 6 ماده و یک تبصره در جلسه 288 شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی کشور در روز 14 دیماه به تصویب رسیده است. گزيدهاي از آنچه كه در مادههاي يك تا شش اين آئيننامه آمده، به شرح زير است:
- ماده یک :
رسالت اصلی دانشگاه، تولید و توسعه علم، هنر و رشد فضایل اخلاقی - تربیتی است و «ترویج» موسیقی، جزء کارویژه دانشگاه محسوب نمیشود.
- ماده 2 :
استفاده از موسیقی فاخر و ارزشمند ایرانی، در ضمن برنامههای تقویتکننده هویت ملی و متناسب با موازین اسلامی، برخوردار از محتوا و مضمون هدایتگر در جهت ترغیب به وظایف اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی، تقویتکننده روحیه علمی، خودباوری و میل به پیشرفت، استفاده از خوانندگان و چهرههای موجه فرهنگی، عدم القای هیجانات خارج از عرف، مهیج و محرک شهوت و مخصوص مجالس ابتذال و لهو و لعب، مبرا از شعر و مضامین مشوق بی بند و باری، یاس و نا امیدی، سطحینگری و غفلت از مقام انسانی و بندگی با رعایت ملاحظات ذیل امکانپذیر است.
- ماده 3 :
شورای فرهنگی دانشگاه مسئول ساماندهی، صدور مجوز و نظارت بر برنامهها و فعالیتهای موسیقی است و در راستای ایفای نقش موثر خویش، میتواند نسبت به تشکیل «کارگروه موسیقی» از صاحبنظران با ترکیب نماینده رئیس دانشگاه، نماینده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و یک نفر از اساتید دانشگاه با تعیین و معرفی شورای فرهنگی دانشگاه اقدام کند.
بر این اساس، در دانشگاههایی که دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری وجود ندارد، نماینده دبیر استانی نهاد، در کارگروه مزبور شرکت خواهد کرد.
- ماده 4 :
برگزاری هر گونه کنسرت و برنامههای مستقل موسیقی، از اولویتهای دانشگاه نبوده و مجاز نیست.
- ماده 5 :
آموزش دروس موسیقی صرفاً برای رشتههایی مجاز است که درس موسیقی جزء سرفصلهای مصوب آموزشی ایشان باشد.
- ماده 6 :
اولویت برگزاری برنامههای موسیقی با مجموعهها و گروههای دانشجویی و دانشگاهی است.
* منبع: فارس
نظر شما